Βιογραφικό

Share it:

Αγαπητοί ασθενείς και ενδιαφερόμενοι,

Η ειδικότητα της Ουρολογίας είναι μια χειρουργική ειδικότητα, η οποία ασχολείται με τα προβλήματα του ουρογεννητικού συστήματος (νεφροί, ουρητήρες, ουροδόχος κύστη, προστάτης, ουρήθρα, πέος, όσχεο, όρχεις) και αφορά τόσο τους άνδρες, όσο και τις γυναίκες. Εμπνευσμένος από την εκπαίδευσή μου σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα παρέχω πάντα τις υπηρεσίες μου με άρτια επιστημονικό τρόπο και με σεβασμό απέναντι σε κάθε ασθενή.

Σας περιμένω για να δώσουμε άμεσα και υπεύθυνα λύση στο πρόβλημά σας, μέσα από μια λεπτομερή και ειλικρινή ενημέρωση.

Με τιμή,
Δρ. Σταύρος Ι. Τυριτζής MD, PhD, FEBU, FACS

Χειρουργός-Ουρολόγος, Επικ. Καθηγητής Ουρολογίας και Ρομποτικής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Karolinska, Διευθυντής Δ΄Ουρολογικής Κλινικής Δ.Θ.Κ.Α. “ΥΓΕΙΑ”

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Πατρών.

Εκπαιδεύτηκε στην Α’ Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική στο Νοσοκομείο «Λαϊκό», όπου και ολοκλήρωσε την ειδικότητα του, ενώ το 2009 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με επίδοση «Άριστα», εκπονώντας διδακτορική διατριβή με τίτλο «Συγκριτική μελέτη των επιδράσεων της παρατεταμένης θερμής και ψυχρής ισχαιμίας στη νεφρική λειτουργία και την κυτταρική δομή κατά τη διάρκεια μερικής νεφρεκτομής».

Μετεκπαιδεύτηκε στη ρομποτική χειρουργική στο Πανεπιστήμιο Karolinska της Σουηδίας, στο οποίο έχει και τον τίτλο του Eπικ. Καθηγητή του Τμήματος Ουρολογικής Ογκολογίας και Ρομποτικής Χειρουργικής, υπό την επίβλεψη του Καθ. Peter Wiklund. Κατά το ίδιο διάστημα υπήρξε εκπαιδευτής ρομποτικής και λαπαροσκοπικής χειρουργικής στο Κέντρο Πειραματικής Χειρουργικής και Απεικόνισης του Karolinska Experimental Research and Imaging Centre (KERIC).

‘Eχει επίσης συμμετάσχει και ως εκπαιδευτής σε σεμινάρια ρομποτικής-λαπαροσκοπικής χειρουργικής στην Ελλάδα. Έχει επισκεφθεί ως visiting fellow κέντρα της Γερμανίας (Krakenhaus Nordwest, Frankfurt), της Ελβετίας (University of Zurich) και των Η.Π.Α (Μount Sinai Hospital, NYU Langone Center, University of Chicago).

Έχει λάβει υποτροφίες από την Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία, την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία. Το Αμερικάνικο Κολλέγιο Χειρουργών και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» τον επέλεξαν βάσει βιογραφικού, σε παγκόσμιο επίπεδο και ανάμεσα από όλες τις χειρουργικές ειδικότητες, ως τον μοναδικό Ουρολόγο International Scholar για το 2015.

Έλαβε από το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ), το Βραβείο Αριστείας Νέου Ουρολόγου 2013. Βραβεύτηκε ως ο Καλύτερος Ομιλητής στην ΝοτιοΑνατολική Ευρώπη κάτω των 40 ετών, στο 9th South Eastern European Meeting (SEEM).

Παρομοίως, μετά από επίσημη πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας, κατέλαβε τη 2η θέση στον ιδιαιτέρου κύρους διαγωνισμό “Challenge the experts” στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Ουρολογικού Συνεδρίου 24th ΕΑU Winter Forum στο Davos της Ελβετίας.

Έχει προταθεί από την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία επί 2 συναπτά έτη, ως ο υποψήφιος της Ελλάδας για το σημαντικότερο Πανευρωπαικό Βραβείο Crystal Matula Award 2014 και 2015, που αποδίδεται στον καλύτερο, φέρελπι Ευρωπαίο Ουρολόγο κάτω των 40 ετών.

Επίσης, ο Δρ. Σταύρος Ι. Τυριτζής, για πρώτη φορά για Έλληνα Ουρολόγο στην ιστορία, έλαβε το “Hans Marberger Award 2014”, το οποίο απονέμεται στον Ουρολόγο με το καλύτερο επιστημονικό άρθρο παγκοσμίως πάνω στην κλινική Ουρολογία και ειδικότερα στην ελάχιστα επεμβατική-ρομποτική-λαπαροσκοπική Ουρολογία, κλάδο εξειδίκευσης του Δρ. Τυριτζή.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″ css=”.vc_custom_1444565012928{padding-top: 10px !important;padding-right: 10px !important;padding-bottom: 10px !important;padding-left: 20px !important;}”][vc_column_text]

Το 2017 εξελέγην μέλος της Young Academic Urologist Working Group, στην Ομάδα Ρομποτικής Χειρουργικής, η οποία αναδεικνύει τους Ευρωπαίους μελλοντικούς opinion leaders στον τομέα.

Επίσης εξελέγην Έλληνας Εκπρόσωπος της International Young Urological Association (IYUA).

Έχει τιμηθεί με πληθώρα βραβείων και διακρίσεων σε Πανελλήνια και Διεθνή Ουρολογικά Συνέδρια.

  • 1o Βραβείο Αναρτημένης Εργασίας στο 18ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο (Ρόδος 27 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου 2006).

  • 2o Βραβείο Richard Wolf καλύτερης παρουσίασης στο 5th EAU SouthEastern European Meeting, Belgrade, Serbia.

  • 3o Βραβείο Αναρτημένης Εργασίας στο 20ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο (Κύπρος 23-27 Οκτωβρίου 2010). (Limassol, Cyprus).

  • 1o Βραβείο Αναρτημένης Εργασίας στο 14o Eλληνο-Γερμανικό Ουρολογικό Συνέδριο, Αθήνα.

  • 3o Βραβείο Αναρτημένης Εργασίας στο 21ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο (Αθήνα, 11-14 Οκτωβρίου 2012).

  • 1o Βραβείο Αναρτημένης Εργασίας στο 22ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο (Κρήτη 16-19 Οκτωβρίου 2014).

  • 3o βραβείο καλύτερης αναρτημένης εργασίας στο συνέδριο European Robotic Urological Surgery (ERUS) 2015, Amsterdam, Netherlands

Είναι μέλος του Κολλεγίου Ευρωπαίων Ουρολόγων (Fellow of European Board of Urology), του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών (Fellow of the American College of Surgeons) και πολλών διεθνών ιατρικών εταιρειών, ενώ είναι και κριτής εργασιών σε δεκάδες ξενόγλωσσα και ελληνικά ιατρικά περιοδικά.

Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 45 Διεθνή συνέδρια, έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά με υψηλή απήχηση (impact factor) και συγγράψει κεφάλαια σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά βιβλία.

Είναι ενεργός κλινικός και πειραματικός ερευνητής, με συμμετοχή σε σημαντικά ερευνητικά πρωτόκολλα πάνω στον καρκίνο του προστάτη και συνεργάζεται με πανεπιστήμια του εξωτερικού (University of Southampton, UK/ Karolinska Institutet). Είναι επίσης μέλος του Τμήματος Ενδοσκοπίας, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, τμήμα υπεύθυνο για την εκπαίδευση και εξέλιξη των ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών στην Ουρολογία.

Eίναι έγγαμος με 2 παιδιά.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top