Παγκόσμιος μήνας για τον καρκίνο του προστάτη

1 στους 7 Έλληνες θα διαγνωσθεί κατά τη διάρκεια της ζωής του με καρκίνο του προστάτη. Η ιατρική επιστήμη έχει καταφέρει σήμερα να ελαττώσει τους θανάτους από τη νόσο κατά 40%, όμως ο καρκίνος του προστάτη παραμένει ο συχνότερος καρκίνος στον άνδρα και ο 2ος συχνότερος καρκίνος που οδηγεί στο θάνατο. Επομένως, έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα από την πλευρά μας οι Ιατροί, αλλά και από τη δική τους πλευρά οι ασθενείς.

Ο προληπτικός έλεγχος στον Ουρολόγο με τη δακτυλική εξέταση, η μέτρηση του PSA στο αίμα, οι ειδικές απεικονιστικές εξετάσεις (πολυπαραμετρική μαγνητική τομογραφία προστάτου), τα ειδικά γενετικά tests και άλλες εξετάσεις, μπορούν να βοηθήσουν στην έγκαιρη διάγνωση και παρακολούθηση.

Η εξέλιξη της χειρουργικής βιοτεχνολογίας, ειδικά με τη ρομποτική ριζική προστεκτομή, έχει φέρει επανάσταση, έως και την ίαση στον καρκίνο του προστάτη, διατηρώντας εξαιρετικά αποτελέσματα στην εγκράτεια ούρων και τη στυτική λειτουργία. Τα νέα φάρμακα μπορούν με τη σειρά τους να παρατείνουν την επιβίωση ασθενών με μεταστατική νόσο, χωρίς επίπτωση στην ποιότητα ζωής.

Ας μην είμαστε η εξαίρεση και ας μπούμε μπροστά στη μάχη κατά του καρκίνου του προστάτη, αρχίζοντας από μια απλή εξέταση στον Ουρολόγο.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

prostate-health

Scroll to Top